„Vino acasă la Brâncuși!” – ediția a III-a „TRANSALPINA FEST”

Scris de CJ Gorj. Postat în Evenimente, Principală

tr1

Publicat în data de august 22, 2016 cu Nici un comentariu

CONSILIUL JUDETEAN GORJ
22.08.2016

 „Vino acasă la Brâncuși!” – ediția a III-a „TRANSALPINA FEST”

 Județul Gorj, prin Consiliul Județean Gorj a organizat în perioada 19-21 august 2016, cea de-a treia ediție a programului de promovare turistică ”Vino acasă la Brâncuși!” împreună cu: Autoritatea Națională pentru Turism; Primăria Municipiului Târgu Jiu; Centrul Național de Promovare Turistică  ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu; Primăria Orașului Novaci; Primăria Comunei Baia de Fier; Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj; Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” Târgu Jiu; Serviciul Public Județean  „Salvamont” Gorj; Școala Populară de Artă Târgu Jiu; Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefănescu”; Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși” ; Asociația „Trix Bike”; Asociația „ACS Raideri Târgu Jiu”; Asociația Concesionarilor Corneșul Mare Rânca și Centrul Național de Informare Turistică.

Parteneri în cadrul acestui eveniment au fost: Primăria Comunei Polovragi; Primăria Comunei Crasna; Obștea „Cerbul”; Obștea Bercești; Obștea Buicești;  Decatlon Târgu Jiu;  Asociația „Libertatea Tinereții” Gorj; Pensiunea Eden; Pensiunea Gabriel; Cabana Teleschi Rânca și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.

Transalpina este tranzitată în perioada de vară de zeci de mii de turiști care admiră priveliștile și se bucură de aerul curat al muntelui. Prin evenimentele organizate pe parcursul celor trei zile la Rânca, participanții și turiștii au avut parte de un program complex care le-a oferit distracție și relaxare, concursuri sportive și demonstrații (mountain bike, motociclete, buggy-cars), spectacole, dar și prezentarea de meșteșuguri populare, produse tradiționale și bucătărie ciobănească.

 Evenimentele s-au desfășurat după următorul program:

 Vineri, 19 august, s-a desfășurat deschidere Târgul meșterilor populari și al produselor tradiționale pe platoul din fața „Muzeului Civilizației Montane”, târg organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria Novaci și Obștea Cerbul. La târg au participat și comercianți de produse culinare tradiționale ciobănești (mămăliguță cu brânză, tocan de oaie).

La deschiderea „Transalpina Fest” au fost prezente oficialități județene și locale, prefectul județului Gorj, dl. Gheorghe Paraschivu, președintele Consiliului Județean Gorj, dl. Cosmin Mihai Popescu, vicepreședinții Consiliului Județean Gorj Ciprian Adrian Florescu și Nicolae Muja, primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean și alții. Invitat de onoare al evenimentului a fost Excelența Sa, dl. Lazăr Comănescu, Ministrul Afacerilor Externe.

 Pe scena amenajată în zona teleschi s-a desfășurat concertul Ansamblului Folcloric „Maria Lătărețu” și recitalul artistului Nicolae Voiculeț. La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Gorj, dl. Cosmin Mihai Popescu și dna Georgiana Hu, reprezentantă a Autorității Naționale pentru Turism. În cadrul concertului, domnului Nicolae Voiculeț i-a fost conferit titlul onorific de Ambasador al turismului gorjean.

Seara a continuat cu concertul extraordinar al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” care i-a avut ca invitați pe Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș. Spectacolul a fost transmis în direct de TVR Craiova și TVR 3.

 Sâmbătă, 20 august  s-au desfășurat concursurile de mountain bike, sub genericul „Transalpina Bike Fest”. Evenimentul, aflat la a doua ediție a reunit bicicliști din județ și din țară care s-au întrecut în probe de dificultate pe traseu montan.

În aceeași zi, grupurile de motocicliști din județ s-au reunit la Rânca și au plecat într-o paradă pe traseul Rânca – Novaci – Târgu Jiu, vizitându-se Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”.

 Seara s-a încheiat cu un spectacol al formațiilor Trooper și Cargo și cu  DJ Show.

 Duminică 21 august, Asociația ACS Raiders a organizat demonstrații de autocross și buggy cars la care au participat piloți și echipaje din Târgu Jiu, București, Brașov, Craiova, Oradea și Târgu Mureș. Evenimentul a atras publicul, numărul spectatorilor fiind de aprox. 1000 persoane.

 Seara s-adesfășurat Festivalul de folclor pastoral „Transalpina”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale în parteneriat cu Primăria Novaci. În cadrul spectacolelor au participat grupuri folclorice din Novaci, Baia de Fier, Crasna, Polovragi, Hunedoara

Nici un comentariu

Comentarii pentru „Vino acasă la Brâncuși!” – ediția a III-a „TRANSALPINA FEST” sunt acum închise.