Serile la Brădiceni 2017

Scris de CJ Gorj. Postat în Evenimente, Principală

knowledge-1052010_1920

Publicat în data de august 31, 2017 cu Nici un comentariu

Atelierul Naţional de Poezie Serile la Brădiceni, aflat anul acesta la cea de-a XXI – a ediţie este un efort de echipă, o îmbinare fericită de resurse provenite din societatea civilă şi din instituţiile publice de cultură ale judeţului Gorj.

Principalul organizator este Biblioteca Judeţeană ”Christian Tell” Gorj care a preluat iniţiativa Fundaţiei Serile la Brădiceni şi a făcut, de-a lungul timpului, dintr-un eveniment local unul de anvergură naţională. Consiliul Judeţean Gorj s-a implicat în ultimii ani, nu doar ca finanţator al principalului organizator şi al partenerilor acestuia, ci ca un participant activ, care a dorit să contribuie la recunoaşterea valorilor culturale locale şi naţionale din domeniul literaturii.

Parteneriatul pentru realizarea evenimentului este în mod fericit completat de contribuţia Centrului pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiționale Gorj, a Şcolii Populare de Artă, Târgu Jiu dar şi de implicarea comunității locale prin Consiliul Local şi Primăria din Peştişani.

Conceput ca un prilej de dialog şi de schimb de idei între creatori şi exegeţi contemporani din domeniul poeziei, Atelierul îşi propune recunoaşterea poeţilor şi criticilor autentici cu scopul de a le pune în valoare opera.

Se acordă două premii naţionale: Premiul Naţional pentru poezie, atribuit unui poet român consacrat, respectiv Premiul naţional pentru critica poeziei care se atribuie unui exeget specializat în critica literară. Pe lângă acestea, se acordă premii pentru reviste literare de nivel național sau local, pentru promovarea creației literare gorjene, precum și pentru scriitori cu origini gorjene.

Manifestarea se desfăşoară în intervalul 6-8 septembrie 2017 la Târgu-Jiu şi Brădiceni, com. Peştişani.

Nici un comentariu

Comentarii pentru Serile la Brădiceni 2017 sunt acum închise.